olvasgatnivaló

FÜGE SZTORI

,,A Füge Fagyiudvar egy közös álom, amit négyen valósítottunk meg”
füge sztori

Miért füge?

A neve nem mindennapi, mint ahogyan az sem, amit a vendég észlel, érez és ízlel a mediterrán hangulatot árasztó helyen. Ám kezdjük az elején! 

A füge egészen kivételes gyümölcs, mert tulajdonképpen nem is gyümölcs, hanem virág. A különc természetű fügefa „illatos, sötétibolya, zsíros, mézízű” termése tulajdonképpen a befelé forduló húsos, érett virágainak sokasága. Amikor a kezedbe veszed, duzzadt, súlyos, selymes tapintású, alig érsz hozzá, elhasad, belül a vörös húsú csoda. Van benne valami titokzatos, édes és csábító – akár a Füge fagyizóban!

Mi is az a Füge fagyiudvar?

Négy fiatal közös projektje a Füge Fagyiudvar és Kávézó. Dobos Mártonnak több évtizedes tapasztalata van a vendéglátásban. Felesége, Penovác Anna és Hakkal Zsófia cukrászmesterként tevékenykedik hosszú évek óta. Tremmer Roland pedig tíz éve külföldön, az utóbbi időben Svájcban vállal munkát szállodákban. 

"A Füge Fagyiudvar egy közös álom, amit négyen valósítottunk meg. Egy olyan közösségi tér létrehozása volt a szándékunk, amely a munkába igyekvőket szendvicsekkel, üdítőkkel kínálja, otthont ad a régiónk művészeinek, irodalmi esteknek, kiállításoknak, gyerekprogramokat szervez kisgyermekes családoknak, és mindenkit nagy szeretettel vár a fagylalt- és süteménykülönlegességeivel. A feleségem Veszprémben nőtt fel, számomra pedig egy pillanat műve volt megszeretni a várost. Rengeteg embernek vagyunk hálásak: főleg a családunk tagjainak, valamint az EKF-csapatnak.

- Dobos Márton -

füge sztori
Rólunk mondták
"
*****

Nagyon kellemes kávézó, süteményező, beülős, beszélgetős, randizós, meghitt hely, hangulatosan kialakítva, a helyhez illő kedves kiszolgálással.

S. Tamás
S. Tamás
02.02.21
"
*****

Szuper hely! Nem csak kreatív, de nagyon finom sütemények és fagyik, kedves kiszolgálás. A kutyának kérés nélkül hoztak vizet. Biztosan visszajárunk!

Sz. Anikó
Sz. Anikó
02.02.21
"
*****

Csak a legnagyobb elismeréssel tudok szólni a helyről.
Szétfagyiztuk magunkat, így a süti,kávé program jövő hétre marad. Gyönyörű a hely, kínálat, ott a tulaj is, megy a bolt, élettel teli, a kutyusok is ihatnak 👍👍👍😄😄😄😄

K. Noémi
K. Noémi
02.02.21
"
*****

Isteni fagyik, pisztácia különösen finom, szuper sütik, a mangós sajttortából bármennyit megettem volna és a kávé is igazán finom volt, mindez kedves kiszolgálás kíséretében. Nem szabad kihagyni!

S. Vanessa
S. Vanessa
02.02.21
Slider navigation

Asztalfoglalás

    ------
    8200 Veszprém, Rákóczi Ferenc utca 3.